Predlog iz izobraževalnih programov...

nasilje

Ker nasilje poteka s pomočjo računalnika in nadlegovalec v kritičnem trenutku ni prisoten ob svoji žrtvi, se problem ne obravnava kot tak, ampak se ga preprosto tolerira. Včasih se zanj sploh ne ve. Vendar pa zadeva ni tako preprosta. Oseba je enako močno prizadeta, kot če bi jo nadlegovali na šolskem dvorišču. Nasilje se ne neha, ko je žrtev v varnem zavetju doma, pri njem pa lahko sodeluje celo več oseb hkrati. V skrajnem primeru lahko spletno nasilje preide tudi v fizično, v spolno nadlegovanje in zalezovanje.

OŠ Oskarja Kovačiča, Ljubljana

Predavanje je bilo zelo prepričljivo, zelo lepo se je dalo slediti predavatelju.  Pravi tempo, ne prehitro in ne prepočasi. Boljše ne bi moglo biti! Zelo dobro, da veliko praktičnih primerov iz Slovenije, da smo videli, kaj se dogaja tukaj (in ne kje v ZDA).  Primeri te najbolj prepričajo. Edino, kar bi lahko bilo bolje je, da bi bilo predavanje malo daljše.
Sigurno sedaj vem, da internet, čeprav ga uporabljam vsak dan,  ne poznam dovolj dobro, da bi lahko rekla, da internet otroci (in odrasli) uporabljamo varno.
Priporočljivo za vse starše , predvsem pa bi bilo zelo dobro, da bi podobno slišali tudi naši otroci!«
Starš učenca/ke