Predlog iz izobraževalnih programov...

mobiteli2

Še pred letom je večina uporabnikov mobilnikov le-te uporabljala le za telefoniranje in pisanje SMS sporočil. Sedaj pa mobilni telefoni omogočajo mnogo več: s pametnim telefonom se namreč povezujemo s svojimi bližnjimi, deskamo po spletu, uporabljamo spletno bančništvo, nakupujemo, nameščamo aplikacije, igre, preverimo koledar, lahko si beležimo svoje obveznosti v koledar, pišemo opomnike in zapiske, se kratkočasimo z igricami, fotografiramo, snemamo video ipd. S tem, ko povežemo svoj mobilnik v internet, obstaja večja verjetnost, da bodo naši osebni podatki zlorabljeni. Obstaja pa tudi večja nevarnost neustrezne uporabe novodobne tehnologije.

OŠ Oskarja Kovačiča, Ljubljana

Predavanje je bilo zelo prepričljivo, zelo lepo se je dalo slediti predavatelju.  Pravi tempo, ne prehitro in ne prepočasi. Boljše ne bi moglo biti! Zelo dobro, da veliko praktičnih primerov iz Slovenije, da smo videli, kaj se dogaja tukaj (in ne kje v ZDA).  Primeri te najbolj prepričajo. Edino, kar bi lahko bilo bolje je, da bi bilo predavanje malo daljše.
Sigurno sedaj vem, da internet, čeprav ga uporabljam vsak dan,  ne poznam dovolj dobro, da bi lahko rekla, da internet otroci (in odrasli) uporabljamo varno.
Priporočljivo za vse starše , predvsem pa bi bilo zelo dobro, da bi podobno slišali tudi naši otroci!«
Starš učenca/ke