Predlog iz izobraževalnih programov...

ikona_11

Otroci in mladostniki na spletnih socialnih omrežjih prebirajo, kaj počnejo njihovi prijatelji, si z njimi dopisujejo, komentirajo dogodke in fotografije ter svoje prijatelje obveščajo o svojih aktivnostih. Z izpostavljanjem sebe in svojih osebnih podatkov se otroci in mladostniki postavljajo v različna tveganja, saj se na spletu manj zavedajo pomena zasebnosti kot v fizičnem svetu. Da bi starši lahko svojemu otroku lažje pomagali, se na kratkem predavanju lahko seznanijo z nasveti, kako z enostavnimi ukrepi pomagati otroku, da bo na spletnem socialnem omrežju Facebook bolj varen.

OŠ Oskarja Kovačiča, Ljubljana

Predavanje je bilo zelo prepričljivo, zelo lepo se je dalo slediti predavatelju.  Pravi tempo, ne prehitro in ne prepočasi. Boljše ne bi moglo biti! Zelo dobro, da veliko praktičnih primerov iz Slovenije, da smo videli, kaj se dogaja tukaj (in ne kje v ZDA).  Primeri te najbolj prepričajo. Edino, kar bi lahko bilo bolje je, da bi bilo predavanje malo daljše.
Sigurno sedaj vem, da internet, čeprav ga uporabljam vsak dan,  ne poznam dovolj dobro, da bi lahko rekla, da internet otroci (in odrasli) uporabljamo varno.
Priporočljivo za vse starše , predvsem pa bi bilo zelo dobro, da bi podobno slišali tudi naši otroci!«
Starš učenca/ke
Prispevek je onemogočen, saj za prikaz potrebuje piškotke. Prosimo preverite ...