Zakaj so blogi dober učni pripomoček

Zakaj so blogi dober učni pripomoček

Ameriška učiteljica Cynthia Morris s svojimi učenci piše blog že sedem let, in poudarja, da ima to številne pozitivne učinke.

Ob pisanu bloga učenci razvijajo naslednje kompetence

1. Družabne spretnosti in samozavest

Pisanje bloga lahko učencem pomaga, da razvijejo svoje interese, se naučijo vljudne komunikacije in odkrijejo, kdo v resnici so. Prav tako lahko pomaga bolj sramežljivim učencem, da s sošolci lažje navežejo stik.

2. Spletna varnost

Praktična znanja je treba osvajati v praksi. Zato je pisanje bloga idealna priložnost, da učence podučite o pomenu zaščite zasebnosti in dobrega imena na spletu ter jim omogočite, da se sami naučijo sprejemati dobre odločitve.

3. Izboljševanje pismenosti

Vašim prizadevanjem, da bi učenci vzljubili branje in pisanje, lahko da pisanje bloga popolnoma nov zagon! Spodbujajte jih k razpravi o prispevkih in jim bodite na voljo s slovničnimi in stilističnimi nasveti.

4. Šola učence spremlja tudi doma

Bloganje lahko uspešno premosti razkorak med šolskim okoljem in domom, kjer učenci velik del svojega časa preživljajo za računalniškimi zasloni. Starši bodo s pomočjo bloga lažje motivirali svoje učence, prav tako pa lahko na njem objavljanje zanimive povezave, kratke filmčke in vse, kar lahko vašim učencem vzbudi zanimanje za šolsko snov in jih nauči, da je računalnik tudi odlično orodje za učenje.

5. Informacijsko-komunikacijske tehnologije

Pisanje bloga je učinkovit učni pripomoček pri spoznavanju računalnika in interneta. Spretnosti, ki jih bodo tukaj osvojili, bodo zagotovo s pridom uporabljali ne samo v zasebnem, temveč tudi kasnejšem poklicnem življenju.

6. Krepitev razredne skupnosti

Blog, ki ga skupaj pišejo vsi učenci ali pa je namenjen zgolj njim, bo zagotovo okrepil občutek pripadnosti in skupnosti, hkrati pa bo lep spomin za kasnejša leta. Tudi starši bodo s pomočjo vašega bloga lažje razumeli, kakšno je vsakdanje okolje njihovega otroka.

7. Globalni prijatelji

Lahko se odločite tudi, da boste del bloga pisali ali prevajali v tuj jezik in da se bodo vaši učenci z njegovo pomočjo povezovali z drugimi razredi po svetu. Tako bodo dobili predstavo o globalnosti sveta in njegovi kulturni raznolikosti, hkrati pa bodo izboljšali svoje poznavanje tujega jezika.

Vir: educatorstechnology.com

 


Dodatni nasveti in razmišljanja

Naj tudi vaši otroci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V izobraževalnih doživetjih poleg digitalnih veščin razvijamo tudi sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.