Varni internet | Izobraževanje je cenejše kot ignoriranje

Izobraževalni programi za vse ciljne skupine

Za šole, šolarje in učitelje, ki se zavedajo pomena digitalnih kompetenc, ustvarjamo odlično ocenjene izobraževalne programe za posamezne ure in dni ali za celo šolsko leto. Z našimi aktivnostmi opismenimo šolarje za varno in odgovorno rabo spleta! Izobraževalna doživetja so prilagojena starostnim skupinam otrok in mladostnikov ter aktualnim spletnim izzivom. Poskrbimo tudi za digitalno pismenost pedagoških delavcev in staršev!

Varne, koristne in vselej zabavne počitnice, tečaji in dogodki Spletno spretno so namenjeni manjšim in večjim osnovnošolcem. Z njimi v izven šolskem času otroke spodbujamo k učenje spletnih spretnosti. Ker to počnemo na vselej na igriv načni, to ni pouk, ampak doživetje! Programi Spletno spretno so odlična izbira za preživljanje prostega časa otrok in preverjeno učinkovit način za pridobivanje vseživljenjskih digitalnih kompetenc. Tudi za starše!

 

5-dnevno izobraževalno doživetje je razdeljeno na več vsebinskih sklopov, skozi katere se bodo otroci naučili varne, odgovorne, predvsem pa učinkovite in koristne uporabe računalnika, interneta ter spleta. V programu bodo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja, tako v učilnici kot tudi na svežem zraku brez uporabe sodobne tehnologije, saj jih želimo spodbuditi k ustvarjalnemu in kakovostnemu preživljanju časa ob različnih telesnih in miselnih aktivnostih. Brez skrbi: zabavno in igrivo bo!

 

Malo drugačna raziskovanja svetovnega spleta

Internet stvari je tema, ki predstavlja prihodnost jutrišnjega dne. Radovedni najstniki, v starosti 11 do 13 let, bodo na izobraževalnem doživetju Spletno spretno spoznali, kaj internet stvari (IoT) sploh je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetno inteligenco) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti. Seveda pa se ne bomo dotaknili le teorije, temveč tudi prakse, saj bodo udeleženci prek nagrajenega sistema SAM Blocks, ki omogoča programiranje različnih senzorjev prek Bluetooth povezav, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravo pametno mesto, mesto, ki bo prilagojeno prebivalcem leta 2034.

Zaradi hitrega razvoja digitalne tehnologije se bo življenje naših otrok v vseh vidikih močno razlikovalo od našega. Tehnologija se razvija, a tudi vsako novost prav tako hitro zamenja nekaj novega, še bolj nepredstavljivega, in prav zato morajo naslednje generacije postajati vedno bolj spretne in prilagodljive. Prihodnje generacije potrebujejo uspešen začetek učenja že v zgodnjih letih, če želimo, da se bodo uspešno soočale s spremembami in izzivi 21. stoletja. Digitalna inteligenca pa je tista sposobnost, ki bo v prihodnosti ločila uspeh od neuspeha.

S posebnimi doživetji do digitalne pismenosti

Otroci v programu na inovativen in zabaven način spoznajo temeljna znanja in spretnosti, ki jih potrebujejo za učinkovito, varno in odgovorno uporabo spleta in digitalne tehnologije - še preden lahko vstopijo v digitalni svet kot aktivni ustvarjalci vsebin ali razvijalci tehnologije.

Dnevi dejavnosti v sklopu izobraževalnih doživetij Spletno spretno vzpodbujajo vedoželjnost, ustvarjalnost in samoiniciativnost učenk in učencev, jih usposabljajo za samostojno opazovanje in pridobivanje izkušenj in znanja, za razvijanje spretnosti ter za samostojno reševanje problemov.

Za odgovorna in družini prijazna podjetja, ki stavijo na vseživljenjsko učenje, prirejamo posebna izobraževalna doživetja

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.