Današnje generacije mladih preživijo ogromno časa v digitalnem svetu in se nanj posledično tudi precej bolje spoznajo kot večina staršev in učiteljev, kar ustvarja zmotno prepričanje, da jim pri uporabi spleta ne moremo svetovati ali jih voditi. V resnici pa potrebujejo ravno to, saj zaradi svoje mladostniške naivnosti in neizkušenosti splet pogosto uporabljajo na nespameten, nekoristen ali celo nevaren način. Izobraževalni program jim bo pokazal, kako lahko postanejo odgovorni, varni, izobraženi in vljudni digitalni državljani, ki bodo ponosni na svoje spletno vedenje.

Cilj izobraževalnega programa je mlade seznaniti s pravili, ki veljajo pri uporabi spleta. Z upoštevanjem teh pravil se lahko izognejo negativnim posledicam nepremišljenega vedenja na spletu, ki je dandanes še posebej pri mladih zelo pogosto. Naš cilj je zvišati stopnjo ozaveščenosti mladih o vseh nevarnosti in zlorabah, s katerimi se lahko srečajo na internetu ter spodbujanje mladih k varni, osveščeni in učinkoviti uporabi spleta in računalnika.

 

Odličen program, Zanimam se za....

 

Dodatne informacije o programu

 

 

Z izobraževalnim programom želimo mladim približati zakonitosti, pravila ter nasvete, ki jih je dobro upoštevati pri uporabi spleta. Mladi na interaktiven način skozi domiselno igro spoznajo tudi druge vidike uporabe spleta, ki so jim bili do sedaj tuji. Naučijo se osnovnih pravil primernega vedenja na spletu, spoznajo koristne in poučne informacije, ki jih lahko najdejo na spletu, hkrati pa se jih spodbuja tudi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa tako v naravi kot tudi s prijatelji. Program je le eden izmed mnogih dolgoročnih ukrepov v procesu vzgoje, izobraževanja in osveščanja posameznika, s katerimi želimo mlade in odrasle zaščititi pred vsemi negativnimi posledicami uporabe spleta.

 

Naš cilj je zvišati stopnjo ozaveščenosti mladih o vseh nevarnosti in zlorabah, s katerimi se lahko srečajo na internetu ter spodbujanje mladih k varni, osveščeni in učinkoviti uporabi spleta in računalnika. Preko zgledov mladih želimo prenašati znanje o zmerni uporabi interneta in računalnika tudi na njihove starše.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Trajanje programa

45 min.

Starostno obdobje

12-15 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

>86% odlično.

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 

 

 


Drugi izobraževalni programi za najstnike

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
http://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.