Družbena omrežja so virtualni prostor, kjer mladi dandanes preživijo največ svojega časa. Žal pa si le redki vzamejo čas, da se posvetijo nastavitvam zasebnosti na teh omrežjih, še manj pa se jih resnično zaveda, kateri podatki lahko ogrozijo njihovo zasebnost in varnost. S pomočjo delavnice Nastavitve zasebnosti na družbenih omrežjih se bodo učenci in dijaki naučili kritično presojati svoje objave na priljubljenih družabnih omrežjih (SnapChat, Instagram, Facebook) ter samostojno in odgovorno odločati, kaj o sebi lahko in česa ne bi smeli razkriti.

Cilj programa je slušatelje opremiti z znanjem in veščinami, ki jim bodo pri uporabi spletnih družabnih omrežij (SnapChat, Instagram, Facebook) pomagale varovati njihovo zasebnost. Uporaba varnih nastavitev lahko prepreči marsikatero nevšečnost in zmanjša nevarnost različnih oblik spletnega nasilja.

 

Odličen program, zanimam se za....

 

Dodatne informacije o programu

 

 

Namen družbenih omrežij je deljenje informacije ter ohranjanje stikov z znanci in prijatelji. Nastavitve zasebnosti pa posamezniku omogočijo, da se sam odloči, kaj želi o sebi razkriti in česa ne. Pri tem je pomembno, da se zavedamo, kateri podatki lahko ogrozijo našo zasebnost.

 

Cilj programa je slušatelje opremiti z znanjem in veščinami, ki jim bodo pri uporabi spletnih družabnih omrežij (SnapChat, Instagram, Facebook) pomagale varovati njihovo zasebnost. Uporaba varnih nastavitev lahko prepreči marsikatero nevšečnost in zmanjša nevarnost različnih oblik spletnega nasilja.

  • Kako preverim, kako je profil viden javnosti in posameznemu prijatelju?;
  • Kako nastavim, da je časovnica vidna le mojim prijateljem?;
  • Kako omogočim, da posamezne osebne podatke vidijo le določeni ljudje ali skupine ljudi?;
  • Kje prilagodim, komu je viden posamezen album z osebnimi fotografijami?

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 080 11 79 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Trajanje programa

45 min / 90 min

Starostno obdobje

13 - 15 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

> 83% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za najstnike

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
http://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.