Programi za otroke v starosti od 6 do 11 let

Otroci se na spletu počutijo kot riba v vodi. Rabo računalnika, interneta in mobilne telefonije obvladajo do popolnosti. Zaradi svoje mladosti in neizkušenosti pa se lahko hitro ujamejo v skrivne pasti novodobne tehnologije. Zelo bomo veseli, če lahko delček v prijaznejši jutri s svojimi izobraževalnimi programi dodamo tudi mi.

Mnenja udeležencev izbranih programov

S pomočjo programa se na inovativen in zabaven način naučijo osnovnih zakonitosti spleta ter digitalne tehnologije, ki mladim radovednežem omogoči varno, koristno in odgovorno virtualno druženje z vrstnik.

Preberi več

Sporočilne aplikacije so med otroki danes eden najbolj priljubljenih načinov komuniciranja. Tudi pri na prvi pogled nedolžnem klepetanju z vrstniki mora biti varnost na prvem mestu, česar pa se naši najmlajši pogosto žal ne zavedajo.

Preberi več

Na delavnici bomo s pomočjo spletne igrice Skozi divji gozd spleta, katere kakovost je potrdil Svet Evrope, spoznavali osnovna pravila varnosti na svetovnem spletu.

Preberi več

Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se izognemo morebitnim prevaram, zlorabam in spletnemu nasilništvu. Varnost na internetu je ključen in morda prvi korak v smeri njegove pravilne uporabe. Nujno je, da so s tem seznanjeni že otroci.

Preberi več

Nasilje na spletu ima toliko oblik! Kako naj ga prepoznajo najmlajši prebivalci digitalnega sveta? Spodbudimo jih, da o tem nasilju spregovorijo - tudi takrat, ko se dogaja drugim. Pogovarjamo se o spoštovanju čustev in o tem, kako naj se obnašajo na spletu, da ne bodo niti nehote nasilni do drugih.

Preberi več

Zelo je pomembno, da se z otroci že zgodaj začnemo pogovarjati o tem, katere so koristne in pozitivne strani spleta, ter otroke naučimo pravil varne in učinkovite uporabe spleta.

Preberi več

Zaradi dolgčasa ob vsakodnevni več urni uporabi spleta in računalnika je želja po dodatnem vznemirjenju med najstniki čedalje večja. Prav zato se nemalokrat dogajajo stvari, za katere starši ne vedo, najstniki pa običajno kasneje nanje niso ponosni.

Preberi več

Uporaba računalnika in predvsem svetovnega spleta ni več strogo rezervirana za starejše otroke in odrasle. Z razvojem novih tehnologij se starostna meja, ko otroci vstopijo v svet spleta in digitalne tehnologije močno znižuje.

Preberi več

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
http://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.