Varni internet | Začetni program

Obvladajmo (se) digitalno

Z uporabo različnih učnih metod in s pomočjo meetEdison ver. 2.0 bodo udeleženci spoznavali
napredne pristope k računalniškem razmišljanju (algoritmi, programiranje),
spoznavali kako novodobna tehnologija deluje ter spoznali potrebne
digitalne spretnosti za boljše upravljanje lastne spletne pojavnosti in varnosti!

Starost: 8-10 let

Termini: 1.-5. julija, 8.-12. julija, 19.-23. avgusta 2019

Lokacija: OŠ Franceta Bevka, Ljubljana

Cena: 180,00 EUR, prehrana vključena, možnost plačila na obroke

Izberite varne, koristne in vselej zabavne
internetne počitnice za svoje mlajše osnovnošolce!

Mnenja staršev otrok vključenih v program

 

Z uporabo različnih učnih metod in s pomočjo Lego WeDo 2.0 bodo udeleženci spoznavali napredne pristope k računalniškem razmišljanju (algoritmi, programiranje), spoznavali kako novodobna tehnologija deluje ter spoznali potrebne digitalne spretnosti za boljše upravljanje lastne spletne pojavnosti in varnosti! Kritično bomo presojali spletne infromacije in se učili prepoznati čustva drugih ljudi. Računalniški bomo tako z kot tudi brez računalnika, raziskovalno se bomo potepali tako po spletu kot po svetu - na obisku institucij in podjetij.

V programu bodo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja, tako v učilnici kot tudi na svežem zraku brez uporabe sodobne tehnologije, saj jih želimo spodbuditi k ustvarjalnemu in kakovostnemu preživljanju časa ob različnih telesnih in miselnih aktivnostih. Brez skrbi: zabavni in igrivo bo!

 

 

Če potrebujete dodatne informacije, nam prosim pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličite na 0590 72-990.

 

Odpoved prijave na izobraževanje je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Skrajni rok za pisno odpoved brez obveznosti plačila kotizacije je 7 delovnih dni pred objavljenim začetkom izobraževalnega programa. V kolikor se ne boste odjavili pravočasno vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 50 % kotizacije. Pri odjavi na dan izvedbe programa kotizacije ne vračamo.

Varni internet si pridržuje pravico do odpovedi izobraževalnega dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile. V tem primeru bo organizator obvestil vse prijavljene najmanj 7 delovnih dni pred napovedanim izobraževanjem. Obveščanje bo potekalo po e-pošti ali telefonu. V primeru odpovedi izobraževanja bo organizator vsa dospela plačila vrnil v celoti ali po dogovoru z udeležencem zadržal sredstva za udeležbo na drugem izobraževalnem dogodku v tekočem letu.

 

  • 180,00 EUR - prijava do vključno 2 dni pred pričetkom

V primeru prijave 2 (dveh) ali več otrok iz iste družine vam priznamo dodatni 10% popust!

Za udeležbo na programu mora biti kotizacija plačana pred začetkom programa, predračun prejmete po elektronski pošti. V primeru neplačila do datuma valute, si Varni internet pridružuje odstopiti prijavljeno mesto udeležencu s čakalne liste.

 

Splošni pogoji urejajo postopek prijave in odjave na izobraževalni program, varovanje osebnih podatkov ter samo izvedbo izobraževalnega programa.

Splošni pogoji so sestavni del vsake prijavnice na izobraževanje, ne glede na obliko prijave (pisno, preko spletne strani, ali na drug način, ki izkazuje osebo in izobraževanje, na katero se je ta oseba prijavila). Vsaka oseba, ki se prijavi na izobraževanje, v celoti, nepreklicno in brezpogojno sprejema te splošne pogoje.

Splošni pogoji izobraževalnega programa "Spletno spretno, počitniško poletno"

 

Mia ZupančičMia Zupančič - psihologinja

Njen cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive delavnice, ki so čim bolj dinamične, prilagojene slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Splet je prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

 

 

Vito TomažinVito Tomažin - univ. dipl. inž. računalništva

Področji, ki ga najbolj veselita sta računalniška varnost ter omrežja. Zaveda pa se, da zgolj razvoj tehnologije ni dovolj. Za njeno varno in pravilno uporabo je potrebno tudi izobraževanje in ozaveščanje uporabnikov.

 

 

 

Tilen DominkoTilen Dominko

Kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem 20 letnem delu na IKT področju na otroke, mladostnike, njihove starše ter ostale pedagoške delavce. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

Veščine, ki jih udeleženci spoznajo

Napredni pristopi k algoritmom

Dobro zastavljena in natančna navodila so ključ do načrtovanega cilja. Mar to ne pričakujemo tudi od računalnika?

Računalniško razmišljanje

Razvijamo sposobnost, da problem razdelimo na manjše korake in cilje. Je ključen korak pri načrtovanju reševanja problemov s pomočjo programiranja.

Raziskovanje

Udeleženci se seznanijo s problemskim vprašanjem ali tehničnim problemom, zastavijo smer raziskovanja in razmislijo o mogočih rešitvah

Ustvarjanje

Udeleženci se naučijo osnovne pristope k sestavljanju, programiranju in prilagajanju rešitev, ki razrešuejo sprecifične probleme.

Termini izvedbe izobraževalnega doživetja

1 Julij 2019 Pon-Pet,
Ljubljana

Obvladajmo (se) digitalno

Počitnice niso samo za prosti čas, ampak preprosto za življenje. Kar se igrivo naučimo, lahko uporabimo v šoli in doma. Varno!

8 Julij 2019 Pon-Pet
Ljubljana

Obvladajmo (se) digitalno

Ker izobraževalno doživetje ni pouk, ampak izkušnja! Starši jo lahko spremljate tudi prek mobilne aplikacije.

19 Avgust 2019 Pon-Pet
Ljubljana

Obvladajmo (se) digitalno

Izobraževalno doživetje omogočajo učenje, a vselej na način posebnih doživetij. Ne samo v učilnici!

Utrinki z izobraževalnih doživetij

Pomembne podrobnosti o programu

Komu je program namenjen

Program je namenjen otrokom
v starosti med 8 in 10 let.

Časovni obseg programa

40 ur doživetij. Program poteka od ponedeljka
do petka od 7.30h ure do 16.00h.

Cenovno prijazna doživetja

V prijavi do 1. junija prihranite 30 EUR za ves teden skupaj s prehrano, izobraževalnimi doživetji, delovnimi gradivi, obiskom tehnoloških podjetij, itd..

Popusti in ugodnosti

Drugi otrok iz iste družine dobi 10 % popust.
Možnost plačila na obroke!

Lokacija izvedbe programa

Osnovna šola Franceta Bevka
Ulica Pohorskega bataljona 1, 1000 Ljubljana

Prehrana

Prehrana je vključena v ceno. Vsak dan bomo pripravili okusne obroke, malico, kosilo, sadno malico, ki bodo mlade ume podpirala pri odkrivanju novih znanj.

Vsebinsko bogata snov

Ustrezno pripravljena vsebina, podkrepljena s slikami, animacijami in video posnetki, vmesnimi motivacijski vprašanji, testi ter praktičnimi primeri.

Skladnost programa z EU priporočili

Izobraževalni programi so pripravljeni in se izvajajo v skladu s smernicami digitalnega opismenjevanja prebivalcev EU DIGCOM 2.1.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.