Programi za podjetja | Izobraževanje je cenejše kot ignoriranje

Programi za podjetja in njihove zaposlene

Mednarodni standard na področju informacijske varnosti v svoji vsebini opredeljuje osveščanje oz. izobraževanje zaposlenih o informacijski varnosti, saj prav zaposleni predstavljajo najšibkejši člen za vdore v poslovne sisteme. Podjetja se pri informacijski varnosti premalo zavedajo človeškega faktorja in prevelike upe polagajo v tehnologijo.

Zelo bomo veseli, če lahko delček v prijaznejši jutri s svojimi izobraževalnimi programi dodamo tudi mi.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Vas čaka predstavitev seminarske naloge, projekta na fakulteti ali pa so vas v službi zadolžili za pomemben sestanek? Oblika predstavitve informacij je danes prav tako pomembna kot vsebina. Prezi je sodobni spletni pripomoček za ustvarjanje zanimivih, atraktivnih, sodobnih in neobičajnih predstavitev. Delavnica vam bo pomagala osvojiti osnove tega unikatnega orodja.

Preberite več ...

Ste se kdaj vprašali, koliko časa vsak dan zapravite za neproduktivne in nepomembne stvari? Koliko časa zaradi neorganiziranosti in pomanjkanja koncentracije vsak dan zapravijo vaši otroci, učenci, zaposleni? Dejstvo je, da vsi – tudi tisti najbolj produktivni med nami – včasih zapravljamo čas.

Preberite več ...

Dotaknili se bomo tem, na katere odrasli redkeje pomislimo, čeprav predstavljajo aktualne težave in postajajo nujen del sodobne osveščenosti: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti, še posebej v spletnih družbenih omrežjih, problematika objavljanja lastnih fotografij, spletnega ali mobilnega nasilja, obrazi sovražnega govora na internetu, nevarnost zasvojenosti z internetom.

Preberite več ...

Se tudi vi sprašujete, kako uporaba družbenih omrežij med delovnim časom vpliva na storilnost zaposlenih v vašem podjetju in posledično tudi na delovni proces podjetja? So zaposleni zaradi Twitterja, Facebooka, LinkedIna, YouTuba in podobnih omrežij manj uspešni pri svojem delu? Morda bolj? S pomočjo izobraževanja boste spoznali prednosti in slabosti uporabe družbenih omrežij med delovnim časom ter se družbena omrežja naučili izkoristiti v prid zaposlenih in podjetja.

Preberite več ...

Zloraba osebnih podatkov, kraja plačilnih podatkov, nasilne vsebine, sovražni govor, spolna zloraba otrok ... Priznajmo si, da ima internet tudi svojo temno plat, ki jo vsak reden uporabnik prej ali slej izkusi tudi na lastni koži, pogosto žal brez potrebnega znanja in izkušenj, da bi se pred njo ustrezno zaščitil. Z izobraževanjem želimo pri slušateljem dvigniti nivo ozaveščenosti o nevarnostih na spletu in načinih ukrepanja ob zlorabah na spletu.

Preberite več ...

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.