Varna in ozaveščena uporaba spleta

Občutki anonimnosti, svobode, nedotakljivosti in vsemogočnosti, ki jih mladim daje internet, povzročajo, da najstniki preizkušajo meje spodobnega, dovoljenega in varnega ter jih žal pogosto tudi prestopijo. V izobraževalnem programu Varna in odgovorna uporaba spleta jih bomo zato seznanili z osnovami spleta in jih podučili o morebitnih nevarnostih, ki nanje prežijo ob prekomerni uporabi interneta, nepazljivem razkrivanju osebnih podatkov in deljenju zasebnosti s širnim svetom.

Cilj programa je slušatelje opremiti s praktičnim znanjem, ki ga potrebujejo, da odločitev o svojem spletnem življenju ne bodo občutili v realnosti in to dolgo po tem, ko so na klik, objavljeno informacijo ali fotografijo že pozabijo. Na koncu izobraževalnega programa slušatelji razvijejo naslednje veščine:
  • Nove IKT kompetence, ki pokrivajo podteme kot so: kraja identitete, zloraba osebnih podatkov, neprimerne vsebine;
  • Spoznajo spletni bonton s praktičnimi primeri sovražnega govora;
  • Potrebna previdnost na družbenih omrežjih (Snapchat, Instagram, Facebook) s praktičnimi primeri.

 

Odličen program, Zanimam se za....

 

Dodatne informacije o programu

 

 

Dotaknili se bomo tem, na katere uporabniki spleta redkeje pomislimo, pa pravzaprav predstavljajo aktualne težave in postajajo nujen del sodobne IKT kompetence: problem kritičnega presojanja informacij, pridobljenih preko spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti, še posebej v spletnih družbenih omrežjih, problematiko objavljanja lastnih fotografij, spletnega ali mobilnega nasilja, obraze sovražnega govora na spletu, nevarnosti zasvojenosti s spletom, ipd.

 

Cilj programa je slušatelje opremiti s praktičnim znanjem, ki ga potrebujejo, da odločitev o svojem spletnem življenju ne bodo občutili v realnosti in to dolgo po tem, ko so na klik, objavljeno informacijo ali fotografijo že pozabijo. Ob tem razvijejo naslednje veščine:

  • IKT kompetence, ki pokrivajo podteme kot so: kraja identitete, zloraba osebnih podatkov, neprimerne vsebine;
  • Spletni bonton s praktičnimi primeri sovražnega govora;
  • Potrebna previdnost na družbenih omrežjih (Snapchat, Instagram, Facebook) s praktičnimi primeri.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

 


Drugi izobraževalni programi za podjetja in zaposlene

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.