Programi za mladostnike | Izobraževanje je cenejše kot ignoriranje

Programi za mladostnike

Moderna tehnologija lahko občutno olajša naše vsakdanje opravke in naloge, kar nam lahko prihrani ogromno časa, obenem pa se lahko z dobrim poznavanjem svetovnega spleta učinkovito izogibamo spletnim prevaram, zlorabam in ostalim pastem, ki ne prizanašajo niti odraslim uporabnikom interneta.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Te čaka predstavitev seminarske naloge, projekta na fakulteti ali pa so vas v službi zadolžili za pomemben sestanek? Oblika predstavitve informacij je danes prav tako pomembna kot vsebina. Prezi je sodobni spletni pripomoček za ustvarjanje zanimivih, atraktivnih, sodobnih in neobičajnih predstavitev. Delavnica vam bo pomagala osvojiti osnove tega unikatnega orodja.

Preberi več

Med najbolj poznane in splošno uporabljene brezplačne storitve računalništva v oblaku sodijo družabna omrežja npr. Facebook in Twitter, spletne e-poštne storitve, denimo Gmail in Hotmail, spletna mesta za deljenje slik (Flickr) in videov (YouTube, Netflix)...Spoznali bomo, kaj je računalništvo v oblaku, katere so prednosti njegove uporabe ter kako se zaščititi pred morebitnimi slabostmi. 

Preberi več

Dotaknili se bomo tem, na katere redkeje pomislimo, čeprav predstavljajo aktualne težave in postajajo nujen del sodobne osveščenosti: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti, še posebej v spletnih družbenih omrežjih, problematika objavljanja lastnih fotografij, spletnega ali mobilnega nasilja, obrazi sovražnega govora na internetu, nevarnost zasvojenosti z internetom.

Preberi več

Internet ponuja številne možnosti za raziskovanje, ustvarjanje in sodelovanje. Pomembno je, da ste pri tem varni, tako da lahko splet kar najbolje izkoristite. Ne glede na to, ali ste novinec ali strokovnjak na področju interneta, vam lahko ti nasveti in orodja pomagajo pri varni uporabi spleta.

Preberi več

LinkedIn je spletno družbeno omrežje, kjer se posameznik lahko povezuje s strokovnjaki iz svojega področja, širijo svojo socialno mrežo znotraj svoje stroke ali izven nje, pride v stik s kadri v določenem podjetju in ustvarja svoj profesionalni ugled tudi na spletu.

Preberi več

Slušateljem predstavimo prednosti in slabosti povezave mobilnega telefona v splet. Glavni poudarek je na neustrezni uporabi mobilnih naprav (ne upravičena fotografiranja drugih oseb, snemanje video posnetkov, posmehovanja in šikaniranja posameznikov, skupin ipd.) in ostalih nevarnostih, ki posledično vodijo v spletno nasilje.

Preberi več

Še pred letom je večina uporabnikov mobilnikov le-te uporabljala le za telefoniranje in pisanje SMS sporočil. S tem, ko povežemo svoj mobilnik v internet, obstaja večja verjetnost, da bodo naši osebni podatki zlorabljeni. Obstaja pa tudi večja nevarnost neustrezne uporabe novodobne tehnologije.

Preberi več

Upravljanje časa pomeni učinkovito izrabo časa za uresničevanje zastavljenih nalog in  ciljev. Pomaga nam povečati učinkovitost na delu in v privatnem življenju ter nam omogoči, da  izkoristimo dani čas na najboljši možni način. S pomočjo spletnega orodja Wunderlist imamo kontrolo nad delom in svojim življenjem, zmanjšamo nered, zmedo in stres, več časa pa lahko posvetimo pomembnejšim nalogam.

Preberi več

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.