Mobilna družbena omrežja

Slušateljem predstavimo prednosti in slabosti povezave mobilnega telefona v splet. Glavni poudarek je na neustrezni uporabi mobilnih naprav (ne upravičena fotografiranja drugih oseb, snemanje video posnetkov, posmehovanja in šikaniranja posameznikov, skupin ipd.) in ostalih nevarnostih, ki posledično vodijo v spletno nasilje. Prav tako se lahko zgodi, da si na svoj mobilni telefon namestijo aplikacijo, ki lahko zlorabi njihove osebne podatke. Slušateljem prikažemo tipične napake in konkretne primere. Pokazali bomo tudi nevarnost povezano s geografskim označevanjem (Geo tagging), ki ga omogočajo mobilni telefoni. Pokazali jim bomo, kako zaščitijo svoje podatke na mobilnem telefonu pri uporabi mobilnih družbenih omrežij (Snapchat, Instagram), ter na kaj morajo biti pozorni (brezžična omrežja, nameščanje aplikacij,..)

Slušatelje želimo osvestiti o nevarnostih, ki so povezane z uporabo pametnega mobilnika, ki omogoča povezavo na splet ter posledično na mobilna družbena omrežja (SnapChat, Instagram, Facebook...). Želimo jih predstaviti konkretne primere, ki so bili posledica nepravilne in neosveščene uporabe družbenih omrežij na mobilnem telefonu ter jim svetovati, kako naj sebe in svoje bližnje zaščitijo pred nevarnostmi, ki jim ogrozijo. Po programu bodo slušatelji seznanjeni z:
  • Nezavedanje in nesmiselno podajanje osebnih informacij preko mobilnika na splet in njihove posledice;
  • Nevarnosti geografskega označevanja ali na kaj moramo biti pozorni ko objavljamo fotografije na družbenih omrežjih;
  • Zlata pravila pri uporabi mobilnikov.

 

Odličen program, Zanimam se za....

 

Dodatne informacije o programu

 

 

Slušateljem predstavimo prednosti in slabosti povezave mobilnega telefona v splet. Glavni poudarek je na neustrezni uporabi mobilnih naprav (ne upravičena fotografiranja drugih oseb, snemanje video posnetkov, posmehovanja in šikaniranja posameznikov, skupin ipd.) in ostalih nevarnostih, ki posledično vodijo v spletno nasilje. Pokazali jim bomo, kako zaščitijo svoje podatke na mobilnem telefonu ter na kaj morajo biti pozorni (brezžična omrežja, nameščanje aplikacij,..) pri deljenju vsebin

 

Slušatelje želimo osvestiti o nevarnostih, ki so povezane z uporabo pametnega mobilnika, ki omogoča povezavo na splet. Želimo jih predstaviti konkretne primere, ki so bili posledica nepravilne in neosveščene uporabe interneta na mobilnem telefonu ter jim svetovati, kako naj sebe in svoje bližnje zaščitijo pred nevarnostmi, ki lahko ogrozijo nas in naše osebne podatke na mobilnem telefonu. Po predavanju so najstniki seznanjeni z:

  • nezavedanje in nesmiselno podajanje osebnih informacij preko mobilnika na splet in njihove posledice.;
  • nevarnosti geografskega označevanja ali na kaj moramo biti pozorni ko objavljamo fotografije na družbenih omrežjih;
  • Zlata pravila pri uporabi mobilnikov.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

Trajanje programa

45 min.

Starostno obdobje

15 - 26 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

> 93% odlično.

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za mladostnike

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.