Nastavitve zasebnosti na družbenih omrežjih

Programi za otroke v starosti od 11 do 15 let

Računalniška tehnologija spada med področja, kjer meje tega, kdo uči koga, niso jasno določene: otroci v znanju prehitevajo odrasle, hkrati pa, paradoksalno, bolj kot kadarkoli potrebujejo njihovo vodstvo in podporo. Zavedamo se, da učenje lahko obrodi sadove šele takrat, ko strokovnost poda roko enostavnosti, obe pa skupaj pripeljeta do cilja, ki je jasen in viden v vsakdanjem življenju.

Zelo bomo veseli, če lahko delček v prijaznejši jutri s svojimi izobraževalnimi programi dodamo tudi mi.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Nastavitve zasebnosti na družbenih omrežjih

Dodatne informacije o programu

 

 

Namen družbenih omrežij je deljenje informacije ter ohranjanje stikov z znanci in prijatelji. Nastavitve zasebnosti pa posamezniku omogočijo, da se sam odloči, kaj želi o sebi razkriti in česa ne. Pri tem je pomembno, da se zavedamo, kateri podatki lahko ogrozijo našo zasebnost.

 

Cilj programa je slušatelje opremiti z znanjem in veščinami, ki jim bodo pri uporabi spletnih družabnih omrežij (SnapChat, Instagram, Facebook) pomagale varovati njihovo zasebnost. Uporaba varnih nastavitev lahko prepreči marsikatero nevšečnost in zmanjša nevarnost različnih oblik spletnega nasilja.

  • Kako preverim, kako je profil viden javnosti in posameznemu prijatelju?;
  • Kako nastavim, da je časovnica vidna le mojim prijateljem?;
  • Kako omogočim, da posamezne osebne podatke vidijo le določeni ljudje ali skupine ljudi?;
  • Kje prilagodim, komu je viden posamezen album z osebnimi fotografijami?

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 080 11 79 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Tilen Dominko

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

 


Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.