Najstniki in spletne komunikacije

Najstniki in spletne komunikacije

Ste se kdaj vprašali, kako najstniki komunicirajo z drugimi uporabniki spleta na družabnih omrežjih, blogih, v klepetalnicah, igricah, različnih anketah in drugih virtualnih aktivnostih? Raziskave kažejo, da pogosto žal precej neučinkovito, nevešče, naivno, neprijazno in včasih celo nasilno. Odgovornost odraslih kot njihovih skrbnikov in vodnikov po življenju je, da jih seznanimo s spletnimi komunikacijskimi orodji in jih naučimo, kako jih lahko varno, odgovorno in koristno uporabljajo v svoj prid in v prid drugih uporabnikov spleta.

Digitalno okolje

Učencem podrobno predstavimo značilnosti spletnega sveta forumov, blogov, klepetalnic in družbenih omrežij.

Sovražni govor

Učenci spoznajo značilnosti sovražnega govora, ki je prepogost spremljevalec spletne komunikacije.

Ohranjanje zasebnosti

Spoznajo načine varovanja zasebnosti, ki jo pogosto ogroža objavljanje osebnih podatkov na družbenih omrežjih.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 66% Digitalna empatija
 • 71% Digitalne sledi
 • 79% Kritično razmišljanje
 • 89% Digitalna zasebnost
 • 62% Spletna varnost
 • 31% Spletno nasilje
 • 22% Prekomerna uporaba
 • 50% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izbranega programa

Dodatne informacije o programu

 

 

Ena največjih privlačnosti interneta za otroke in mladostnike je možnost komuniciranja in druženja z vrstniki, prijatelji, neznanci. Otroci na spletu preživijo precej časa, pa naj bo to zaradi učenja, druženja, igranja iger ali iskanja informacij. K temu spada tudi komuniciranje v spletnih klepetalnicah, druženje na družbenih omrežjih, sodelovanje v raznih tekmovanjih, anketah in podobno. V izobraževalnem programu Najstniki in spletne komunikacije slušatelji spoznajo različne okoliščine komuniciranja na spletu ter njihova orodja. Predavanje je posebej osredotočeno na komunikacijo na spletu. Seznanili se bomo s prednostmi komunikacijskih orodij na spletu in tudi z morebitnimi pastmi ali nevarnostmi, ki jih določeni načini komunikacije prinašajo.

 

Predavanje podrobno predstavi svet forumov, blogov, klepetalnic in družbenih omrežij. Slušatelji pa spoznajo tudi značilnosti sovražnega govora, ki je pogost spremljevalec forumov, ter načine varovanja zasebnosti, ki jo pogosto ogroža objavljanje osebnih in intimnih podatkov na družbenih omrežjih.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Tilen Dominko

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Trajanje programa

45 min.

Starostno obdobje

12-15 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

>79% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za najstnike

 • Spletkarimo proti nasilju

  Spletkarimo proti nasilju

  Pod pojmom spletno nadlegovanje razumemo namerne žalitve, grožnje, sramotenje, napadanje ali nadlegovanje drugih s pomočjo modernih komunikacijskih...

  Več ...

 • Spletno nasilje

  Spletno nasilje

  Ker nasilje poteka s pomočjo računalnika in nadlegovalec v kritičnem trenutku ni prisoten ob svoji žrtvi, se problem ne obravnava kot tak, ampak se...

  Več ...

 • Digitalni državljan

  Digitalni državljan

  Zaradi pomanjkanja kritičnega mišljenja ter izkušenj mladi pogosto ne morejo oceniti dolgoročnih posledic nespametnega ravnanja na spletu.

  Več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.