Spletno nasilje

Spletno nasilje

Ker nasilje poteka s pomočjo računalnika in nadlegovalec v kritičnem trenutku ni prisoten ob svoji žrtvi, se problem ne obravnava kot tak, ampak se ga preprosto tolerira. Včasih se zanj sploh ne ve. Vendar pa zadeva ni tako preprosta. Vendar se nasilje ne neha, ko je žrtev v varnem zavetju doma, temveč pri njem pa lahko sodeluje celo več oseb hkrati. V skrajnem primeru lahko spletno nasilje preide tudi v fizično, v spolno nadlegovanje in zalezovanje.

Izognimo se spletnemu nasilju

Mlade želimo ozavestiti o pojavu spletnega nasilja in tako zmanjšati tveganje, da bi sami postali njegova žrtev ali izvršitelj.

Oblike spletnega nasilja

Slušatelje bomo seznanili z različnimi oblikami nasilja, ki na mladostnike prežijo na spletu.

Zloraba osebnih podatkov

Pogovorimo se, kako in na kakšen lahkomiselni način naši najstniki v družbenih omrežjih podajajo osebne podatke.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 87% Digitalna empatija
 • 71% Digitalne sledi
 • 57% Kritično razmišljanje
 • 70% Digitalna zasebnost
 • 69% Spletna varnost
 • 98% Spletno nasilje
 • 21% Prekomerna uporaba
 • 43% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izbranih programov

Dodatne informacije o programu

 

 

Cilj je slušatelje seznaniti z različnimi oblikami nasilja, ki na mladostnike prežijo na spletu. Mlade želimo ozavestiti o pojavu spletnega nasilja in tako zmanjšati tveganje, da bi sami postali njegova žrtev ali izvršitelji. Spoznali bodo naslednje oblike spletnega nasilja in ukrepe, kako se jim izogniti:

 • Seksting - pošiljanje golih fotografij po spletu in s pomočjo spleta ali mobilnih naprav;
 • Zlorabo osebnih podatkov - kako in na kakšen lahkomiselni način naši najstniki v družbenih omrežjih podajajo osebne podatke;
 • Neprimerne vsebine - objavljanje neprimernih vsebin (fotografij, video posnetki) na spletnih straneh oz. skrajno vedenje posameznika, neprimerno za javno objav.

 

Cilj predavanja o spletnem nasilju je seznaniti slušatelje z različnimi oblikami nevarnosti, ki na mladostnike prežijo na spletu. Mlade želimo ozavestiti o pojavu spletnega nasilja in tako zmanjšati tveganje, da bi sami postali njegova žrtev ali izvršitelji. Spoznali bodo naslednje oblike spletnega nasilja in ukrepe, kako se jim izogniti:

 • seksting - pošiljanje golih fotografij po spletu in s pomočjo mobilnih naprav;
 • zlorabo osebnih podatkov - kako in na kakšen način naši najstniki v družbenih omrežjih podajajo osebne podatke;
 • neprimerne vsebine - objavljanje neprimernih vsebin (fotografij, video posnetki) na spletnih straneh.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Mia Zupnačič

Mia Zupančič, dipl. psihologinja

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Trajanje programa

45 / 90 min.

Starostno obdobje

12-15 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

>83% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za najstnike

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.