Varni internet | Programi za otroke

Programi za otroke v starosti od 6 do 11 let

Otroci se na spletu počutijo kot riba v vodi. Rabo računalnika, spleta in mobilne telefonije obvladajo do popolnosti. Zaradi svoje mladosti in neizkušenosti pa se lahko hitro ujamejo v skrivne pasti novodobne tehnologije.

Zelo bomo veseli, če lahko delček v prijaznejši jutri s svojimi izobraževalnimi programi dodamo tudi mi.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Z različnimi izobraževalnimi programi želimo zgraditi varne, prijazne in etične temelje za digitalno življenje vsakega posameznika. Uporabnikom spleta želimo pomagati do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu.

Uporaba računalnika in predvsem svetovnega spleta ni več strogo rezervirana za starejše otroke in odrasle. Z razvojem novih tehnologij se starostna meja, ko otroci vstopijo v svet spleta in digitalne tehnologije močno znižuje.

Preberite več ...

Nasilje na spletu ima toliko oblik! Kako naj ga prepoznajo najmlajši prebivalci digitalnega sveta? Spodbudimo jih, da o tem nasilju spregovorijo - tudi takrat, ko se dogaja drugim. Pogovarjamo se o spoštovanju čustev in o tem, kako naj se obnašajo na spletu, da ne bodo niti nehote nasilni do drugih.

Preberite več ...

Zaradi dolgčasa ob vsakodnevni več urni uporabi spleta in računalnika je želja po dodatnem vznemirjenju med otroki čedalje večja. Prav zato se nemalokrat dogajajo stvari, za katere starši ne vedo, otroci pa običajno kasneje nanje niso ponosni.

Preberite več ...

Zelo je pomembno, da se z otroci že zgodaj začnemo pogovarjati o tem, katere so koristne in pozitivne strani spleta, ter otroke naučimo pravil varne in učinkovite uporabe spleta.

Preberite več ...

Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se izognemo morebitnim prevaram, zlorabam in spletnemu nasilništvu. Varnost na internetu je ključen in morda prvi korak v smeri njegove pravilne uporabe. Nujno je, da so s tem seznanjeni že otroci.

Preberite več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.