Varni internet | Digitalne veščine za najmlajše

Digitalne veščine za najmlajše

S pomočjo programa se na inovativen in zabaven način naučijo osnovnih zakonitosti spleta ter digitalne tehnologije, ki mladim radovednežem omogoči varno, koristno in odgovorno virtualno druženje z vrstniki. S pomočjo inovativnih telesnih in miselnih aktivnosti spodbudimo otroke k razumevanju osnovnih elementov spleta ter računalništva, ki so potrebne pri vstopu v digitalni svet.

Prvi koraki v binarnem sistemu

Kako lahko na prste ene roke preštejemo do 32 oz. kako računalniki medsebojno komunicirajo!

Poduk o varnosti in zasebnosti na spletu

Ena največjih nevarnosti spleta se skriva v nespametnem razkrivanju osebnih podatkov. Naučimo se varovati zasebnost tudi na spletu!

Novodobna tehnologija v prostoru in času

Tehnologija nikakor ni namenjena samo zabavi temveč je predvsem sodelovalno, povezovalni medij. Spoznajmo ga!

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Otroci v izobraževalnem programu razvijejo

Veščine digitalnega državljanstva

Sposobnost izgradnje in upravljanja zdrave identitete tako na spletu kot tudi izven njega.

Digitalna zasebnost

Sposobnost preudarnega ravnanja z osebnimi podatki, priučiti se kako jih deliti in zaščititi pred drugimi.

Kritično razmišljanje na spletu

Sposobnost razlikovati med pravimi in lažnimi spletnimi informacijami, dobrimi in škodljivimi spletnimi vsebinami.

Digitalne sledi

Sposobnost razumeti naravo digitalnih odtisov in njihovih posledic ter se naučiti kako odgovorno in primerno uporabljati splet.

Utrinki iz izobraževalnega programa

Prijava otroka v izobraževalni program

 

Dodatne informacije o programu

 

 

5-dnevni izobraževalni program je razdeljen na več vsebinskih sklopov, skozi katere se bodo otroci naučili varne, odgovorne, predvsem pa učinkovite in koristne uporabe računalnika ter spleta. V programu bodo poleg digitalnih kompetenc razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja, tako v učilnici kot tudi na svežem zraku brez uporabe sodobne tehnologije, saj jih želimo spodbuditi k ustvarjalnemu in kakovostnemu preživljanju časa ob različnih telesnih in miselnih aktivnostih.

Starši, brez skrbi – tudi za prehrano vaših radovednežev bo poskrbljeno, saj bomo organizatorji programa vsak dan pripravili okusne dopoldanske in popoldanske obroke, ki bodo mlade ume podpirala pri odkrivanju novih znanj in sposobnosti.

V kolikor bi želeli dodatne informacije, nam prosim pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličite na 0590 72-990.

 

Odpoved prijave na izobraževanje je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Skrajni rok za pisno odpoved brez obveznosti plačila kotizacije je 7 delovnih dni pred objavljenim začetkom izobraževalnega programa. V kolikor se ne boste odjavili pravočasno vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 50 % kotizacije. Pri odjavi na dan izvedbe programa kotizacije ne vračamo.

Varni internet si pridržuje pravico do odpovedi izobraževalnega dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile. V tem primeru bo organizator obvestil vse prijavljene najmanj 7 delovnih dni pred napovedanim izobraževanjem. Obveščanje bo potekalo po e-pošti ali telefonu. V primeru odpovedi izobraževanja bo organizator vsa dospela plačila vrnil v celoti ali po dogovoru z udeležencem zadržal sredstva za udeležbo na drugem izobraževalnem dogodku v tekočem letu.

 

 • 120,00 EUR - prijava do vključno 31.7.2017

V primeru prijave 2 (dveh) ali več otrok iz iste družine vam priznamo dodatni 10% popust!

Za udeležbo na programu mora biti kotizacija plačana pred začetkom programa, predračun prejmete po elektronski pošti. V primeru neplačila do datuma valute, si Varni internet pridružuje odstopiti prijavljeno mesto udeležencu s čakalne liste.

Starši, brez skrbi – tudi za prehrano vaših radovednežev bo poskrbljeno, saj bomo organizatorji programa vsak dan pripravili okusne obroke, ki bodo mlade ume podpirala pri odkrivanju novih znanj in sposobnosti.

 

Splošni pogoji urejajo postopek prijave in odjave na izobraževalni program, varovanje osebnih podatkov ter samo izvedbo izobraževalnega programa.

Splošni pogoji so sestavni del vsake prijavnice na izobraževanje, ne glede na obliko prijave (pisno, preko spletne strani, ali na drug način, ki izkazuje osebo in izobraževanje, na katero se je ta oseba prijavila). Vsaka oseba, ki se prijavi na izobraževanje, v celoti, nepreklicno in brezpogojno sprejema te splošne pogoje.

Splošni pogoji izobraževalnega programa "Digitalne kompetence za najmlajše"

 

Mia ZupančičMia Zupančič - psihologinja

Njen cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive delavnice, ki so čim bolj dinamične, prilagojene slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Splet je prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

 

 

Vito TomažinVito Tomažin - univ. dipl. inž. računalništva

Področji, ki ga najbolj veselita sta računalniška varnost ter omrežja. Zaveda pa se, da zgolj razvoj tehnologije ni dovolj. Za njeno varno in pravilno uporabo je potrebno tudi izobraževanje in ozaveščanje uporabnikov.

 

 

 

Tilen DominkoTilen Dominko

Kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem 20 letnem delu na IKT področju na otroke, mladostnike, njihove starše ter ostale pedagoške delavce. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

 

Prijava otroka v izobraževalni program

 

Drugi izobraževalni programi za otroke

 • Spletne skrivnosti

  Spletne skrivnosti

  Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se...

  Več ...

 • Spletna zabava

  Spletna zabava

  Uporaba računalnika in predvsem svetovnega spleta ni več strogo rezervirana za starejše otroke in odrasle. Z razvojem novih tehnologij se starostna...

  Več ...

 • Pametno odločanje za spletno sporočanje

  Pametno odločanje za spletno sporočanje

  Sporočilne aplikacije so med otroki danes eden najbolj priljubljenih načinov komuniciranja. Tudi pri na prvi pogled nedolžnem klepetanju z vrstniki...

  Več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.