Skozi divji gozd spleta

Skozi divji gozd spleta

Varovanje osebnih podatkov, varno sodelovanje v spletnih klepetalnicah, prepoznavanje škodljivih vsebin na internetu, kritična presoja spletnih podatkov ter varovanje računalnikov pred vsiljivo pošto in virusi so včasih pravi izziv celo za odrasle, kaj šele za otroke! S pomočjo atraktivne, pravljično obarvane spletne igre Skozi divji gozd spleta, potrjene s strani Sveta Evrope, jih bomo na delavnici popeljali skozi labirint potencialnih nevarnosti interneta in jih naučili, kako lahko varno, samostojno in svoji starosti primerno uporabljajo to čudovito orodje.

Učenje skozi zabavo

Učenci pridobijo prepotrebno digitalno znanje na zabaven način.

Osnovna pravila spleta

Naučijo se razumevanja osnovnih zakonitosti spleta za varno, odgovorno in učinkovito uporabo.

Pazi nase in ukrepaj

Pridobijo znanja o pojavu spletnega nasilja za ohranjanje lastne varnosti.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 33% Digitalna empatija
 • 51% Digitalne sledi
 • 88% Kritično razmišljanje
 • 78% Digitalna zasebnost
 • 89% Spletna varnost
 • 31% Spletno nasilje
 • 27% Prekomerna uporaba
 • 62% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Dodatne informacije o programu

 

 

Na delavnici bomo s pomočjo spletne igrice Skozi divji gozd spleta, katere kakovost je potrdil Svet Evrope, spoznavali osnovna pravila varnosti na svetovnem spletu. Igrica s pomočjo znanih pravljic vodi otroke skozi labirint potencialnih nevarnosti do čudovitega e-mesta Kometa in jih pri tem uči varovati identiteto ter osebne podatke, varno sodelovati v klepetalnicah, prepoznavati strani in spletne igrice s škodljivimi vsebinami, razvijati kritičen pristop do podatkov, ki jih najdejo na svetovnem spletu in varovati svoje računalnike pred vsiljeno pošto in virusi.

 

Cilj delavnice je pomagati otrokom razumeti osnovna pravila svetovnega spleta in spoznati svoje pravice ter spoštovati pravice drugih. Njen namen je, da otroci pridobijo zadostno znanje, da se bodo lahko zaščitili pred vsemi vrstami spletnega nasilja, ob tem pa pridobijo še druge kompetence:

 • pridobijo prepotrebno digitalno znanje na zabaven način;
 • naučijo se razumevanja osnovnih pravil oz. zakonitosti spleta;
 • pridobijo znanja za zaščito pred spletnim nasiljem;
 • spoznavanje zabavnih in hkrati poučnih spletnih vsebin;
 • spodbuditi otroke k igranju nenasilnih in izobraževalnih računalniških igric.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

Trajanje programa

90 min.

Starostno obdobje

8 - 9 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

> 95% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za otroke

 • Skozi divji gozd spleta

  Skozi divji gozd spleta

  Na delavnici bomo s pomočjo spletne igrice Skozi divji gozd spleta, katere kakovost je potrdil Svet Evrope, spoznavali osnovna pravila varnosti na...

  Več ...

 • Spletna zabava

  Spletna zabava

  Uporaba računalnika in predvsem svetovnega spleta ni več strogo rezervirana za starejše otroke in odrasle. Z razvojem novih tehnologij se starostna...

  Več ...

 • Internet za najmlajše

  Internet za najmlajše

  Zelo je pomembno, da se z otroci že zgodaj začnemo pogovarjati o tem, katere so koristne in pozitivne strani spleta, ter otroke naučimo pravil varne in...

  Več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.