Spletna zabava

Spletna zabava

Zaradi bliskovitega razvoja novih komunikacijskih tehnologij se otroci dandanes s svetovnim spletom srečajo prej kot kadarkoli poprej – mnogi celo, še preden dobro prestopijo osnovnošolski prag. Pa so na srečanje s spletom zares pripravljeni? Skozi delavnico Spletna zabava bodo spoznali zgodbe petih mladih uporabnikov interneta ter se z njihovo pomočjo naučili varnega in ozaveščenega brskanja po spletu, tako da se bodo škodljivim vsebinam znali upreti tudi, ko jih odrasli ne bomo mogli nadzorovati.

Neprijetnosti na spletu

Razvijajo zavedanje spletnega nasilja ter pridobijo znanje kako se obvarovati pred tem.

Pomen zaščite zasebnosti na spletu

Naučijo se pomembnosti uporabe zapletenih gesel in spoznajo tehnike kreiranja.

Spletna pravila

Skozi različne situacije se otroke na privlačen in zanimiv način seznani z osnovami varne uporabe spleta.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 33% Digitalna empatija
 • 51% Digitalne sledi
 • 88% Kritično razmišljanje
 • 78% Digitalna zasebnost
 • 89% Spletna varnost
 • 31% Spletno nasilje
 • 27% Prekomerna uporaba
 • 62% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Dodatne informacije o programu

 

 

Delavnica otroke vodi od zgodbe do zgodbe skozi katere spoznavajo varnostna načela uporabe spleta; vse od varovanja osebnih podatkov, varnega sodelovanja na družbenih omrežjih, upravljanja z vsiljeno pošto do ustvarjanja zapletenih gesel, ki jih bodo obvarovala pred nepridipravi. Vse to pri mladih spletnih nadobudnežih spodbuja veliko mero kritičnega mišljenja in občutka zavedanja situacije, ki pri uporabi spleta samodejno postane del njih. Na delavnici bomo spoznali zgodbe petih mladih uporabnikov spleta. S pomočjo njihovih izkušenj in konkretnih situacij bomo spoznali osnovna pravila varne in ozaveščene uporabe spleta.

Cilj delavnice je pomagati otrokom razumeti osnovna pravila svetovnega spleta in spoznati svoje pravice ter spoštovati pravice drugih. Njen namen je, da otroci pridobijo zadostno znanje, da se bodo lahko zaščitili pred vsemi vrstami spletnega nasilja, ob tem pa pridobijo še druge kompetence:

 • prepotrebno digitalno znanje na zabaven način;
 • naučijo se razumevanja osnovnih pravil oz. zakonitosti spleta;
 • znanje za zaščito pred spletnim nasiljem.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 080 11 79 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 4Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava);
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Mia Zupančič, dipl. psihologinja

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

Trajanje programa

45 min.

Starostno obdobje

8 - 9 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

> 95% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za otroke

 • Učinkovita uporaba spleta

  Učinkovita uporaba spleta

  Zaradi dolgčasa ob vsakodnevni več urni uporabi spleta in računalnika je želja po dodatnem vznemirjenju med otroki čedalje večja. Prav zato se...

  Več ...

 • Skozi divji gozd spleta

  Skozi divji gozd spleta

  Na delavnici bomo s pomočjo spletne igrice Skozi divji gozd spleta, katere kakovost je potrdil Svet Evrope, spoznavali osnovna pravila varnosti na...

  Več ...

 • Spletne skrivnosti

  Spletne skrivnosti

  Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se...

  Več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.