Spletno sočutje za najmlajše

Spletno sočutje za najmlajše

Nasilje na spletu ima toliko oblik! Kako naj ga prepoznajo najmlajši prebivalci digitalnega sveta? Predstavimo jim ga. Naučimo jih, kaj naj storijo, kadar jih sporočila ali objave na spletu zabolijo. Spodbudimo jih, da o tem nasilju spregovorijo - tudi takrat, ko se dogaja drugim. Pogovarjamo se o spoštovanju čustev in o tem, kako naj se obnašajo na spletu, da ne bodo niti nehote nasilni do drugih. Učimo jih sočutja do žrtev spletnega nasilja.

Kaj naredim, ko zaboli?

Kaj naj storim, če doživim spletno nasilje? Kako poskrbim za svojo varnost in komu naj zaupam?

Kako pomagam prijateljem?

Kako opazim, da so drugi žrtev nasilja? Zakaj naj o tem povem odraslim? Kako? Komu?

Kako vem, kaj drugi občutijo?

Iz oči v oči vidim, kaj drugi občuti, kako se počuti. Kako naj to vem, če sva v stiku le na spletu?

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 95% Digitalna empatija
 • 31% Digitalne sledi
 • 82% Kritično razmišljanje
 • 37% Digitalna zasebnost
 • 53% Spletna varnost
 • 89% Spletno nasilje
 • 21% Prekomerna uporaba
 • 75% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Dodatne informacije o programu

 

 

Svetovni splet je postal nepogrešljiv element našega vsakdanjega življenja, brez katerega si več ne predstavljamo ne dela, ne učenja, ne zabave. Žal pa je splet postal tudi leglo nasilja, ki išče najranljivejše žrtve: otroke. Spletno nasilje je izjemno težko odkriti in preprečiti nadaljnjo zlorabo, zaradi tega pa je naše najboljše orožje znanje. Na delavnici bomo otroke naučili, kako se soočiti s spletnim nasiljem, kako reagirati, če postanejo priče nasilja nad nekom drugim, in kako preprečiti, da nezavedno sami postanejo nasilneži.

 

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 4Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava);
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Mia Zupančič, dipl. psihologinja

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

Trajanje programa

90 min.

Starostno obdobje

8-10 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

>93% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za otroke

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.