Učinkovita uporaba spleta

Učinkovita uporaba spleta

Delavnica Učinkovita uporaba spleta najstnike usmeri na pravo pot, saj jih spodbudi k premišljeni in koristni uporabi interneta s pomočjo različnih spletnih orodij, ki jim lahko pomagajo pri izobraževanju, pridobivanju novih spretnosti in razvijanju njihovih potencialov.

Razmišljaj širše

Učence želimo naučiti, kako lahko na zabaven način razširjajo svoja obzorja in pridobijo nova znanja s pomočjo spleta.

Življenje z drugimi

Učenci se učijo socialnih veščin in poglabljajo svoje interese prek raziskovanja raznolikih spletnih strani.

Celostni razvoj

Razvijajo se v učinkovite in varne uporabnike spleta, pa tudi v bolj razgledane in samozavestne posameznike.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Menimo, da so to temeljna znanja in spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za
učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

 • 41% Digitalna empatija
 • 36% Digitalne sledi
 • 93% Kritično razmišljanje
 • 47% Digitalna zasebnost
 • 52% Spletna varnost
 • 24% Spletno nasilje
 • 71% Prekomerna uporaba
 • 89% Digitalno državljanstvo

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Dodatne informacije o programu

 

 

Slušateljem na praktičen način prikažemo ter jih podučimo uporabe različnih spletnih orodij, ki so še posebej pri njih manj popularna ali zanje sploh ne vedo. Otrokom želimo prikazati, kako lahko na preprost način uporabijo znanja s področja novodobnih tehnologij in popularnih družbenih omrežij za samopromocijo, izobraževanje, pridobivanje različnih spretnosti in razvijanje njihovih potencialov. Želimo, da spoznajo, kakšni so načini učinkovite komunikacije preko spleta, kako lahko hitreje pridejo do za njih pomembnih podatkov o šolanju, službah in ostalih izobraževanjih, poleg tega pa jih seznaniti s tistimi vidiki spleta, ki jih povprečni uporabniki ne poznajo in tudi ne uporabljajo.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

 • Projektor in tablo oz. platno;
 • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
 • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
 • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Mlade želimo naučiti, kako lahko na zabaven način razširjajo svoja obzorja, se učijo učinkovitih socialnih veščin, poglabljajo svoja znanja, odkrivajo svoje interese in se razvijajo v učinkovite in varne uporabnike spleta, pa tudi v bolj razgledane in samozavestne mladostnike. Naš cilj je prav tako zvišati stopnjo ozaveščenosti mladih o vseh nevarnosti in zlorabah, s katerimi se lahko srečajo na internetu ter spodbujanje mladih k varni, osveščeni in učinkoviti uporabi spleta in računalnika. Preko zgledov mladih želimo prenašati znanje o zmerni uporabi interneta in računalnika tudi na njihove starše.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

Trajanje programa

45 min.

Starostno obdobje

10-11 let.

Zadovoljstvo uporabnikov

>90% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve.

 


Drugi izobraževalni programi za otroke

 • Internet za najmlajše

  Internet za najmlajše

  Zelo je pomembno, da se z otroci že zgodaj začnemo pogovarjati o tem, katere so koristne in pozitivne strani spleta, ter otroke naučimo pravil varne in...

  Več ...

 • Spletne skrivnosti

  Spletne skrivnosti

  Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se...

  Več ...

 • Skozi divji gozd spleta

  Skozi divji gozd spleta

  Na delavnici bomo s pomočjo spletne igrice Skozi divji gozd spleta, katere kakovost je potrdil Svet Evrope, spoznavali osnovna pravila varnosti na...

  Več ...

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.