Programi za odrasle | Izobraževanje je cenejše kot ignoriranje

Programi za starše

Moderna tehnologija lahko občutno olajša naše vsakdanje opravke in naloge, kar nam lahko prihrani ogromno časa, obenem pa se lahko z dobrim poznavanjem svetovnega spleta učinkovito izogibamo spletnim prevaram, zlorabam in ostalim pastem, ki ne prizanašajo niti odraslim uporabnikom interneta.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Naročilo izobraževalnih programov

100% garancija na opravljene storitve!

S praktično delavnico želimo starše mladostnikov osvestiti o nevarnostih, ki so povezane z uporabo mobilnih družbenih omrežij oz. pokazati kako nemalokrat mladostniki zlorabljajo mobilna družbena omrežja v popolnoma druge namene, kot je njihova prvotna funkcija.

Preberite več ...

Spletno nakupovanje postaja vse bolj popularno in se vedno pogosteje uporablja. Glede na to, da v teh primerih nimate neposrednega stika s prodajalcem in blaga pred nakupom ne morete preveriti, je pomembno, da se kot potrošnik zavedate, kakšne so vaše pravice in na kaj morate biti pri spletnem nakupovanju še posebej pozorni.

Preberite več ...

Dotaknili se bomo tem, na katere odrasli redkeje pomislimo, čeprav predstavljajo aktualne težave in postajajo nujen del sodobne osveščenosti: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti, še posebej v spletnih družbenih omrežjih, problematika objavljanja lastnih fotografij, spletnega ali mobilnega nasilja, obrazi sovražnega govora na internetu, nevarnost zasvojenosti z internetom.

Preberite več ...

Nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto. Povezane so tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami, kakršne so npr. otroška pornografija, kot tudi sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in nenazadnje tudi kraja bančnih kartic.

Preberite več ...

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.