Mobilna družbena omrežja

Mobilna družbena omrežja

Starši se morajo zavedati, da najstnikova prisotnost na mobilnih družbenih omrežjih nujno pomeni, da že od prvega obiska naprej najstnik ustvarja svojo digitalno identiteto in vedeti morajo, kaj se bo pojavilo, če v spletni brskalnik vnesejo ime svojega otroka. Bogatejši za to informacijo lahko najstniku pomagajo, da bo ustvaril in negoval večdimenzionalen digitalni odtis tudi na mobilnih družbenih omrežjih (SnapChat, Instagram...)

Zakaj sta Snapchat in Instagram tako zanimiva in popularna?

Zakaj so mobilna družbena omrežja med najstniki postala pravi hit ter na kaj morajo biti pozorni.

Kako preprečiti zlorabo digitalne identitete

Nasveti k pozitivnim digitalnim sledem ob uporabi mobilnih družbenih omrežij ter spleta nasploh.

Prvi koraki k uravnavanju uporabe družbenih omrežij

Kako postati najstnikom vzor v digitalnem svetu ter vir koristnih informacij.

Naročilo izobraževalnega programa

100% garancija na opravljene storitve!

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Zanimam se za program....

 

Dodatne informacije o programu

 

 

S praktično delavnico želimo starše mladostnikov osvestiti o nevarnostih, ki so povezane z uporabo mobilnih družbenih omrežij. Želimo jih soočiti s konkretnimi primeri, ki so bili posledica nespametne uporabe mobilnih družbenih omrežij med mladimi v tem starostnem obdobju. Opremimo jih z nasveti in znanjem, kako naj pristopijo do mladostnika, ki uporablja mobilna družbena omrežja, ga soočijo z njegovim lastnim udejstvovanjem v teh aplikacijah ter mu pri tem svetujejo. Po predavanju so starši seznanjeni z:

  • Razumevanjem, na kakšen način njihov najstnik uporablja digitalno tehnologijo, predvsem pa njihovo vključenost na mobilnih družbenih omrežij, saj se najstniki z uporabo mobilnih telefonov z dostopom na splet vedno bolj umikajo očem staršev, ki bi jim lahko v neprijetnih in spornih situacijah svetovali ali usmerjali;
  • Uravnavanju lastne uporabe spleta (npr. mobilnih družbenih omrežij), tako da so lahko svojim najstnikom pozitiven vzor in vir koristnih informacij;
  • Najstnikovo digitalno identiteto in spodbujanje k puščanju pozitivnih digitalnih sledi ob uporabi mobilnih družbenih omrežij ter spleta nasploh;
  • Oblikah spletnega nasilja, ki poteka preko mobilnega telefona oz. mobilnih družbenih omrežij, prepoznavanje njihovih značilnih znakov in ukrepanje v primeru vključenosti njihovih najstnikov v spletno naslije (tako v vlogi žrtve kot v vlogi nasilneža);
  • Nevarnostmi geografskega označevanja ali na kaj moramo biti pozorni ko objavljamo fotografije na družabnih omrežjih;
  • Posredovanjem in postavljanju mej, če pri najstniku opazijo prekomerno ali neprimerno rabo mobilnega telefona ali mobilnih družbenih omrežij in spleta.

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 2Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz poslovnega sveta računalništva (20 let), kot predavatelj prenaša izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu na otroke, mladostnike, njihove starše, pedagoške delavce ter ostale uporabnike spleta. Slušateljem na preprost in poljuden način pojasni in prikaže nevarnosti in grožnje, ki jim pretijo ko uporabljajo računalnik ali mobilne naprave. Z gotovostjo trdim, da je človek kljub vsej tehnološki premetenosti in zaščitnim ukrepom še vedno najšibkejši člen in da je le ozaveščeni uporabnik tudi zaščiten.

 

 

Trajanje programa

60 min

Starostno obdobje

Starši / odrasli

Zadovoljstvo uporabnikov

> 83% odlično

Garancija

100% garancija na opravljene storitve

 


Drugi izobraževalni programi za odrasle

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.