Varni internet | Pedagoški delavci

Programi za pedagoške delavce

Računalniška tehnologija spada med področja, kjer meje tega, kdo uči koga, niso jasno določene: otroci v znanju prehitevajo odrasle, hkrati pa, paradoksalno, bolj kot kadarkoli potrebujejo njihovo vodstvo in podporo.

Zelo bomo veseli, če lahko delček v prijaznejši jutri s svojimi izobraževalnimi programi dodamo tudi mi.

Mnenja udeležencev izbranih programov

Izobraževalna doživetja za
varno in odgovorno uporabo spleta

Z različnimi izobraževalnimi programi želimo zgraditi varne, prijazne in etične temelje za digitalno življenje vsakega posameznika. Uporabnikom spleta želimo pomagati do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu.

Internet ponuja številne možnosti za raziskovanje, ustvarjanje in sodelovanje. Pomembno je, da ste pri tem varni, tako da lahko splet kar najbolje izkoristite. Ne glede na to, ali ste novinec ali strokovnjak na področju interneta, vam lahko ti nasveti in orodja pomagajo pri varni uporabi spleta.

Preberite več ...

Se tudi vi sprašujete, kako uporaba družbenih omrežij med delovnim časom vpliva na storilnost zaposlenih v vašem podjetju in posledično tudi na delovni proces podjetja? So zaposleni zaradi Twitterja, Facebooka, LinkedIna, YouTuba in podobnih omrežij manj uspešni pri svojem delu? Morda bolj? S pomočjo izobraževanja boste spoznali prednosti in slabosti uporabe družbenih omrežij med delovnim časom ter se družbena omrežja naučili izkoristiti v prid zaposlenih in podjetja.

Preberite več ...

Z izobraževanjem želimo pri zaposlenih dvigniti nivo ozaveščenosti o nevarnostih na spletu in načinih ukrepanja ob zlorabah na spletu. Pridobitev znanja o možnih nevarnostih in načinih zlorab na spletu pomeni, da se bodo znali udeleženci izobraževanja v bodoče tudi bolje zavarovati, da se nevarnostim in zlorabam izognejo. Hkrati bodo znali v primeru neprijetnosti tudi pravilno odreagirati in tako zmanjšati oz. omejiti nastalo škodo.

Preberite več ...

Vas čaka predstavitev seminarske naloge, projekta na fakulteti ali pa so vas v službi zadolžili za pomemben sestanek? Oblika predstavitve informacij je danes prav tako pomembna kot vsebina. Prezi je sodobni spletni pripomoček za ustvarjanje zanimivih, atraktivnih, sodobnih in neobičajnih predstavitev. Delavnica vam bo pomagala osvojiti osnove tega unikatnega orodja.

Preberite več ...

Upravljanje časa pomeni učinkovito izrabo časa za uresničevanje zastavljenih nalog in  ciljev. Pomaga nam povečati učinkovitost na delu in v privatnem življenju ter nam omogoči, da  izkoristimo dani čas na najboljši možni način. S pomočjo spletnega orodja Wunderlist imamo kontrolo nad delom in svojim življenjem, zmanjšamo nered, zmedo in stres, več časa pa lahko posvetimo pomembnejšim nalogam.

Preberite več ...

Nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto. Povezane so tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami, kakršne so npr. otroška pornografija, kot tudi sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in nenazadnje tudi kraja bančnih kartic.

Preberite več ...

Nasveti in razmišljanja za pedagoške delavce

Naj tudi vaši učenci preživijo čas v naši družbi in postanejo odgovorni uporabniki spleta!

V programu bomo poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.