#pametno mesto 2034

#pametnomesto 2034

Vključite učence v doživljajske programe

Brez skrbi: Zabavno in igrivo bo!

Internet stvari je tema, ki predstavlja prihodnost jutrišnjega dne. Radovedni najstniki bodo na izobraževalnem doživetju Spletno spretno spoznali, kaj internet stvari (IoT) sploh je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetna inteligenca) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti. Seveda pa se ne bomo dotaknili le teorije, temveč tudi prakse, saj bodo udeleženci prek nagrajenih sistemov SAM Blocks in Micro:Bit, ki omogočjo vključevanje različnih senzorjev prek Bluetooth povezav, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravo pametno mesto, mesto, ki bo prilagojeno prebivalcem leta 2034.

Veščine, ki so vključene v doživetje

Pomembne podrobnosti doživetja

Komu je program namenjen

Programi so namenjeni učencem
zadnje triade OŠ.

Časovni obseg programa

Dan dejavnosti se izvede v obsegu
5 pedagoških ur v obliki dneva dejavnosti / tehničnega dneva

Vsebinsko bogata snov

Ustrezno pripravljena vsebina, podkrepljena s slikami, animacijami in video posnetki, vmesnimi motivacijski vprašanji, testi ter praktičnimi primeri.

Skladnost programa z EU priporočili

Izobraževalni programi so pripravljeni in se izvajajo v skladu s smernicami digitalnega opismenjevanja prebivalcev EU DIGCOM.

Utrinki s predhodnih izobraževalnih doživetij

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.