Akcija

Februar - mesec varne rabe spleta

Zaradi bliskovitega razvoja novih komunikacijskih tehnologij se otroci dandanes s svetovnim spletom srečajo prej kot kadarkoli poprej – mnogi celo, še preden dobro prestopijo osnovnošolski prag. Prvi koraki v svet uporabe spleta bi se morali vedno začeti s podukom o varnosti.

Še posebej pomembno je, da so tudi otroci seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti drugim uporabnikom spleta, da se izognemo morebitnim prevaram, zlorabam in spletnemu nasilništvu. Varnost na internetu je ključen in morda prvi korak v smeri njegove pravilne uporabe.

Sporočilne aplikacije so med otroki danes eden najbolj priljubljenih načinov komuniciranja. Tudi pri na prvi pogled nedolžnem klepetanju z vrstniki mora biti varnost na prvem mestu, česar pa se naši najmlajši pogosto žal ne zavedajo.

Ena največjih privlačnosti spleta za najstnike in mladostnike je možnost komuniciranja in druženja z vrstniki, prijatelji, neznanci. Najstniki na spletu preživijo precej časa, pa naj bo to zaradi učenja, druženja, igranja iger ali iskanja informacij.

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.