Dan varne rabe interneta - 6. 2. 2018

S sloganom »Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj.« je cilj prihajajočega dneva varne uporabe interneta spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše. Vabimo Vas, da skupaj obeležimo ta dan, ter ponudimo otrokom in najstnikom vsebine, ki jih v današnjem digitalnem svetu vse bolj potrebujejo!

Digitalno sporočanje tudi soustvarja digitalno podobo naših otrok, zato jih bomo naučili, kako varno in odgovorno komunicirati v priljubljenih sporočilnih aplikacijah.

Prvi korak v svet spleta bi se moral vedno začeti s podukom o varnosti. Še posebej pomembno je, da so tudi naši najmlajši seznanjeni s tem, kaj o sebi smemo in česa ne smemo razkriti.

Pogovarjamo se o spoštovanju čustev in o tem, kako naj se obnašajo na spletu, da ne bodo niti nehote nasilni do drugih. Učimo jih sočutja do žrtev spletnega nasilja.

Mnenja slušateljev izobraževalnega programa

Splošne informacije o paketu

Možnost izvedbe

Delavnice se lahko izvedejo v prihajajočih mesecih februar, marec ali april 2018.

Cenovno prijazen paket

Inovativno in igrivo digitalno opismenjevanje osnovnošolcev že od 2,90 EUR/učenca.

Praksa ima prednost pred teorijo

Mentorji v izobraževalne programe redno vključujejo primere iz prakse, ki pripomorejo k boljšemu razumevanju snovi.

Zavzeti in strokovni predavatelji

Naše mlade, a izkušene mentorje, odlikujejo fleksibilnost, angažiranost, inovativnost ter predvsem vpetost v sodobne trende in tehnologije.

Vsebinsko bogata snov

Ustrezno pripravljena vsebina, podkrepljena s slikami in animacijami, vmesnimi motivacijski vprašanji, testi ter praktičnimi primeri.

Skladnost z EU priporočili

Izobraževalni programi so pripravljeni v skladu s smernicami digitalnega opismenjevanja prebivalcev EU DIGCOM.

Učenci v programu razvijajo naslednje veščine

Veščine digitalnega državljanstva

Sposobnost izgradnje in upravljanja zdrave identitete tako na spletu kot tudi izven njega.

Digitalna zasebnost

Sposobnost preudarnega ravnanja z osebnimi podatki, priučiti se kako jih deliti in zaščititi pred drugimi.

Kritično razmišljanje na spletu

Sposobnost razlikovati med pravimi in lažnimi spletnimi informacijami, dobrimi in škodljivimi spletnimi vsebinami.

Digitalne sledi

Sposobnost razumeti naravo digitalnih odtisov in njihovih posledic ter se naučiti kako odgovorno in primerno uporabljati splet.

Dodatne informacije o izobraževalnem paketu

 

 

Udeležence izobraževalnega programa bomo naučili digitalnih spretnosti za boljše upravljanje lastne spletne pojavnosti in varnosti, za prepoznavanje in preprečevanje spletnega nasilja ter za varovanje zasebnosti in preprečevanje nepotrebnih digitalnih sledi. Spodbujali bomo kritično presojo spletnih informacij in posebno pozornost posvečali empatiji in prepoznavanju čustev drugih ljudi. Brez skrbi: zabavno in igrivo bo!

 

 

Garancija z odstopom od pogodbe: Če bi se zgodilo, da obljubljenega v ponudbi ne bi v celoti izpolnili in nam to v treh (3) dneh po izvedbi programa ustrezno pisno obrazložite, vam izvedenega programa ne zaračunamo.

Garancija s ponovno izvedbo: Če menite, da niste izvedeli dovolj in nam to sporočite, se lahko, po razgovoru z našim svetovalcem, v roku treh mesecev po opravljeni storitvi, ponovno brezplačno izvede program.

Brezplačna telefonska pomoč: Vsi udeleženci programa imajo možnost brezplačne telefonske pomoči na telefonski številki 0590 72-990 v roku enega (1) meseca po izvedbi. Pomoč omogoča hitre rešitve konkretnih problemov.

 

Za korektno izvedbo izobraževalnega programa potrebujemo naslednjo opremo:

  • Projektor in tablo oz. platno;
  • Računalnik - priporočeno vsaj 4Gb RAM-a;
  • Dostop do spleta (žična povezava), Facebook-a in drugih družbenih omrežij;
  • Zvočniki ter možnost priključka USB ključka.

 

Psihologinja, katere cilj je, da pripravlja inovativne, zanimive izobraževalne programe, ki so čim bolj dinamični, prilagojeni slušateljem, in predvsem, da v njih vzbudi radovednost za nadaljnje raziskovanje problematike uporabe spleta. Slušateljem znanja ne želi podati na pladnju, temveč si želi, da si začnejo sami postavljati vprašanja in razmišljati o svojih dejanjih, saj ima izobraževanje le tako dolgotrajen učinek nanje. Meni, da je splet prva stvar, ki jo je človeštvo ustvarilo, pa je ne razume najbolje - je največji eksperiment v naši zgodovini.

 

 

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
http://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.