Varni internet Projekti

Digitalni državljan

  Oktober 2014 - 2016

  Učenci 3. triade

  Mestna občina Ljubljana, Varni internet

  Število slušateljev: 6.125

Cilj projekta je mlade seznaniti s pravili, ki veljajo pri uporabi spleta. Z upoštevanjem teh pravil se lahko izognejo negativnim posledicam nepremišljenega vedenja na spletu, ki je dandanes še posebej pri mladih zelo pogosto. Naš cilj je zvišati stopnjo ozaveščenosti mladih o vseh nevarnosti in zlorabah, s katerimi se lahko srečajo na internetu ter spodbujanje mladih k varni, osveščeni in učinkoviti uporabi spleta in računalnika.

Informacije o programu

Počitniški polet na širni splet

  Julij 2016 - Avgust 2016

  Otroci starosti 8 - 10 let.

  Mestna občina Ljubljana, OŠ Majde Vrhovnik, Varni internet

  Število slušateljev: 80

Osnovni cilj programa je spoznavanje zakonitosti spleta in računalništva brez računalnika. Osvojili smo osnovna znanja računalništva (binarni sistem, algoritmi...), na katerih smo postopoma gradili in odkrivali nove plati zanimivega sveta spleta in računalništva. Namen programa je otroke ozavestiti o pomenu varne in učinkovite uporabe spleta ter jim predstaviti konkretne predloge, kako se zaščititi pred nevarnostmi na spletu in kako splet uporabljati kot koristno orodje.

Varna in osveščena uporaba interneta

  Oktober 2012 - Marec 2013

  Odrasli

  Ministrstvo za šolstvo, BIC Ljubljana, Varni internet

Zaradi redne uporabe interneta ter družbenega uvajanja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v vsakodnevno življenje uporabnikov, se pojavlja vse močnejša potreba po izobraževanjih s področja vsakodnevne uporabe interneta, kot tudi ozaveščanje uporabnikov o nevarnostih in ustreznih varnostnih ukrepih pri dostopanju na spleta in njegovi uporabi.

Skozi divji gozd spleta

  Oktober 2014 - 2016

  Učenci 1. in 2. triade

  Mestna občina Ljubljana, Varni internet

  Število slušateljev: 5.725

Cilj projekta je pomagati otrokom razumeti osnovna pravila svetovnega spleta in spoznati svoje pravice ter spoštovati pravice drugih. Njen namen je, da otroci pridobijo zadostno znanje, da se bodo lahko zaščitili pred vsemi vrstami spletnega nasilja

Informacije o programu

Kontaktne informacije

Cesta v Zgornji log 32, Ljubljana
+386 (0)590 72-990
info@varniinternet.si
https://www.varniinternet.si

Blog

Uporabnikom interneta pomagamo do ključnih znanj, ki so v dobi digitalne tehnologije nujna za varno, odgovorno in učinkovito brskanje po spletu. Pridružite se nam na blogu.

Strokovna pomoč

Potrebujete pomoč? Ne oklevajte, vprašajte nas preko elektronske pošte na info@varniinternet.si ali nas pokličite na številko 0590 72-990.